HaTha jóga Mika Ildivel

HaTha jóga Mika Ildivel és a Hold támogatásával

A jóga az értelem, az elme, az érzelmek és az akarat megfékezését jelenti, vagyis a lélek egyensúlyi állapotát. Nyugaton a jógát az egészség megőrzését és a betegség megelőzését szolgáló gyakorlatsornak képzelik. Bár fontos a gyakorlatok fizikai jellege, a jógában a test, a tudat, a lélek egysége lényeges összetevő.

  A jóga elsődlegesen filozófiaként jött létre, mozgásgyakorlatai / az ászanák később alakultak ki, hogy elősegítsék a kellő meditatív állapot elérését. Filozófiáját sok nemzedéken keresztül csak szóban adtak át a mesterek a tanítványoknak.

  A ma kultúrája többféle jógaiskolát különböztet meg, de a cél mindig azonos: testünk és szellemünk egységben tartása, önmagunk teljes megismerése.

  Ha- Tha jelentése: Nap és Hold. Ami kiegészíti egymást, egyik nincs a másik nélkül. Az elnevezés a tudat és a test összekapcsolását jelenti a légző gyakorlatokon / pránájáma / keresztül. A jógagyakorlatok során minden mozdulatot lassan, megfontoltan hajtunk végre, pózkitartással érjük el testünk feszültség mentességét.

  Titka abban áll, hogy megnyújtjuk az izmokat. Jelentősége saját előrehaladásunkban, fejlődésünkben rejlik. Nem másokkal, kizárólag önmagunkkal kell összemérni teljesítőképességünket, teherbírásunkat. Rendszeres gyakorlása megváltoztatja életünket. Magabiztossá tesz, ellazít, fiatalít, megfelelően szabályozza az életfunkciónkat, feltölt energiával.

  A jóga szépsége abban rejlik, hogy nem érezzük fáradtságnak a befektetett energiát, eredményt érünk el kimerültség nélkül is. Mindenki mást vár a jógától.    Van aki az alakján szeretne alakítani, mások újult erőre, friss energiára vágynak, az idősebbek merev izületeik fájdalmát enyhítenék.

 Mindegyikük érzi, itt valaminek történnie kell. A jóga csodálatos hatásához nem fér kétség, de szükség van az ember fegyelmezettségére, kitartására.

  Ezek nélkül nem érhető el a kívánt siker. Az életkor nem számít, a jóga mindenkinek segít, akár energiára, erőre, egészségre, jobb testtartásra vágyik elérheti ha rendszeresen és ésszerűen jógázik.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 8
Heti: 3
Havi: 352
Össz.: 104 810

Látogatottság növelés
Oldal: A jógáról
HaTha jóga Mika Ildivel - © 2008 - 2018 - mikaildi.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »